RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Persondataloven
Hændle sine butikker samler inn personopplysningene dine for at du skal kunne handle hos oss. Innsamlingen av personopplysningene dine skjer når du godkjenner våre kjøpsbetingelser.

Vi samler inn nedenstående opplysninger:

Hændle-butikkene foretar registreringen av personopplysningene dine for å kunne levere varen du har bestilt til deg.
Personopplysningene registreres i Hændle-løsningene og oppbevares i 5 år, hvoretter opplysningene slettes.
Når det samles inn personopplysninger sikrer vi at det alltid skjer etter at du gir ditt uttrykkelige samtykke, slik at du er informert om akkurat hvilke opplysninger som samles inn og hvorfor.

Hva brukes opplysningene mine til?
Vi benytter først og fremst opplysningene dine til å behandle og sende ordren du har lagt inn i Hændle-løsningene. Vi bruker også opplysningene dine i forbindelse med markedsføring og konkurranser såfremt du abonnerer på vårt nyhetsbrev og har gitt samtykke til dette. Opplysningene dine kan også bli brukt i forbindelse med mistanke om svindel, samt etterforskning av dette.

Hvem deles opplysningene mine med?
I Hændle-løsningene handles det direkte med fysiske butikker på plattformen vår. For at butikkene skal kunne behandle og sende ordren din, deles opplysningene dine med de butikkene/nettbutikkene som skal levere ordren din.
Likeledes deles opplysningene dine med eksterne distributører (herunder aMedia Distribusjon, Bring, Posten) for å levere forsendelsene dine og informasjon om levering. Dette kan skje både via e-post og på SMS.

Den dataansvarlige er daglig leder i Brainify, Johannes Hoff Holmedahl.
Vi oppbevarer ikke kundeopplysninger kryptert.
Vi overfører ikke kundeopplysninger kryptert.
Vi registrerer ingen personsensitive opplysninger.
Som registrert i en Hændle-løsning, har du alltid rett til å gjøre innsigelser mot registreringen. Du har også rett til innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Disse rettighetene har du etter persondataloven. Henvendelser i forbindelse med dette rettes til butikken du har handlet i, via epostadressen nederst på siden.
Opplysningsplikt Avtaler (kjøpsordrer) kan inngås på norsk eller engelsk og oppbevares av virksomheten i 5 år, i henhold til bokføringsloven. Det er ikke mulig å få tilgang til kontrakten etterpå via nettsiden vår. Hvis du ønsker å få tilsendt et nytt eksemplar av kontrakten pr. e-post, kan du sende en e-post.

Informasjonskapsler
Ved å benytte Hændle-løsningene aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten datafil som vi legger på datamaskinen din for å kunne holde styr på hva som skjer under besøket ditt og for å kunne gjenkjenne datamaskinen. En informasjonskapsel er ikke et program og inneholder ikke virus.
Ønsker du å lese om hvilke informasjonskapsler som brukes på Hændle-løsningene samt hvordan du sletter informasjonskapsler, ta kontakt på kundeservice@haendle.no.

Hva er informasjonskapsler?
Informasjonskapsler er tekstfiler som registrerer besøket ditt på hjemmesiden samt brukeratferden din. Opplysningene registreres på brukerens egen harddisk, smarttelefoner/nettbrett og annet IT-utstyr. På den måten vet serveren (f.eks. et nettsted) hvem brukeren er ved brukerens neste besøk. En informasjonskapsel er ikke et program og inneholder ikke virus.
Det varierer hvor lenge informasjonskapsler lagres. Noen slettes når nettleseren din lukkes, mens andre kan lagres i opptil 2 år.

Hva bruker vi informasjonskapsler til?
· Å forbedre brukeropplevelsen din
· Å gjøre innhold og tilbud relevant for deg
· Å gjenkjenne deg fra besøk til besøk
· Å gjennomføre bestillingen din
· Statistikk og til å måle trafikken på hjemmesiden vår.

Tredjeparts informasjonskapsler
Hændle samarbeider med en rekke tjenester som også benytter seg av informasjonskapsler på hjemmesiden vår. Se hvilke tjenester og hva de brukes til nedenfor.

Google

Registrerer atferden din på siden.

Facebook
Målretting av reklamer fra Hændle på Facebook og Instagram

Loggstatistikk
Loggstatistikk brukes på Hændle-løsningene og betyr at et statistikksystem samler inn informasjon som kan gi et statistisk bilde av hvor mange besøkende en nettside har hatt, hvor de kommer fra, hvilken del av nettsiden de forlater mm.
På Hændle-løsningene brukes loggstatistikk for å optimere nettsiden og dens funksjonaliteter.